Welkom op de website van Peter Schoenaker

Mijn naam is Peter Schoenaker. Sinds 2000 werk ik als free-lance zanger, voornamelijk in opera producties. Mijn repertoire keuze beperk ik niet en omvat dan ook rollen als Miltenberger uit Bremer Freiheit van Adriana Hölzsky (Konzert Haus-Berlin) en de Generaal uit Drebbel van Kees Wieringa (de parade-Alkmaar) maar ook bijvoorbeeld Grimbald in King Arthur van Purcell (ABConsort-Amsterdam) of Erminio uit Il Trionfo dell'Onore van Scarlatti (Opera Trionfo). Een aparte tak van sport zijn de kinder-opera’s waar veel voldoening uit te halen is. Zeker het vermelden waard zijn de rollen Isegrim in Reineke Fuchs van Ulrike Haage (Opernwerkstatt am Rhein) en Malatesta in Don Pasquale van Donizetti (National Theater Luxembourg).

Wat betreft Oratoria en Lied wil ik graag naar mijn repertoire lijst verwijzen.

Voor een uitgebreide CV verwijs ik naar deze printbare link.

Nederlands    -    Deutsch    -    English